Afgeronde projecten in gemeente Nunspeet

Kijk voor projecten in uitvoering of projecten die worden verwacht op de pagina van de gemeente Nunspeet. Op die pagina vindt u een compleet overzicht van onze projecten, vrijwilligersgroepen en Klompenpaden in uw gemeente.

Afgeronde projecten

 1. Bosbrigade Nunspeet
  In Nunspeet hebben we een Bosbrigade opgericht om het erfgoed in de Nunspeetse bossen te behouden voor de toekomst. We organiseerden een informatiebijeenkomst over landschappelijk erfgoed in de bossen rond Nunspeet. Daarna volgde een cursus voor vrijwilligers.BeeldmerkLevendLandschap_RGB_def
 2. Levend Landschap Vierhouten
  In Vierhouten is onder de vlag van Levend Landschap een aantal uitvoeringsprojecten gedaan, zoals een beplantingsactie, een dorpswerkdag, de oprichting van een landschapsbeheergroep en de oprichting van een hoogstambrigade. Lees meer over Levend Landschap.
 3. Oprichting Landschapsbeheergroep Vierhouten
  In Vierhouten is een landschapsbeheergroep opgericht. Onder de landschapsbeheergroepen verstaan we de groepen vrijwilligers die vaak op een (zaterdag)ochtend in een ‘eigen’ gebied aan de slag gaan met knotten, snoeien, zagen en planten. Deze gebieden kunnen in eigendom zijn van de gemeente, waterschap, natuurorganisatie, agrariër of particulier. Soms is het gebied ook geadopteerd of overgenomen door de groep.
 4. Oprichting Hoogstambrigade Nunspeet
  hvilla
  Sinds enkele jaren zijn er in Gelderland een aantal hoogstambrigades actief. De leden hebben vaak zelf een hoogstamboomgaard in eigendom. Na een opleiding bij ons gaat een brigade zelfstandig aan de slag. De leden snoeien gezamenlijk elkaars bomen of hoogstambomen die aan hun lot zijn overgelaten. Ook boomgaard-eigenaren die het onderhoud zelf niet meer kunnen doen en gemeenten doen steeds vaker een beroep op de brigade. De brigades lenen bij ons een speciale gereedschapskar met geselecteerd gereedschap. De hoogstambrigades krijgen nascholing en komen op ons initiatief samen voor uitwisseling en inspiratie. Kijk hier voor meer informatie.
 5. Nunspeet in het Groen
  Een van de uitvoeringsprojecten van het Levend Landschap proces is een beplantingsproject. Bewoners maakten hun erf/terrein landschappelijk aantrekkelijker met inheemse bomen en struiken.

Kijk ook eens op: