Afgeronde projecten in gemeente Heumen

Kijk voor projecten in uitvoering of projecten die worden verwacht op de pagina van de gemeente Heumen. Op die pagina vindt u een compleet overzicht van onze projecten, vrijwilligersgroepen en Klompenpaden in uw gemeente.

Afgeronde projecten

 1. Cursus ‘Alles van het landschap’
  In de gemeente Heumen organiseerden we in 2018 de cursus ‘Alles van het landschap’. Aan de hand van één theorieavond en twee praktijkochtenden leerden bewoners meer over ecologie, aanleg en beheer van het landschap.
 2. Landschapsbrochure met landschapstypenkaart
  Voor de gemeenten West Maas en Waal, Wijchen, Heumen en Beuningen hebben we een landschapsbrochure inclusief een landschapstypenkaart ontwikkeld. Bewoners van het buitengebied kunnen met behulp van de brochure en kaart eenvoudig zien in welk landschapstype ze wonen. We geven tips voor het inrichten van het erf en reiken lijsten met rassen aan die van oorsprong in het gebied voor komen. Op de foto wethouders van de vijf gemeenten met de net overhandigde landschapsbrochure in de hand. Bekijk hier de Landschapsbrochure met landschapstypenkaart.
 3. Landschapsimpuls Heumen
  De gemeente Heumen is trots op haar landelijke omgeving. Met de Landschapsimpuls zijn de percelen in het buitengebied verfraaid met landschappelijk passende beplanting. Denk daarbij aan laan- of knotbomen, een elzensingel, hoogstamfruitbomen of een poel. Op die manier sluiten het erf en het omliggende landschap op elkaar aan. Veel dieren maken dankbaar gebruik van deze struiken en bomen als nestgelegenheid, schuilplaats of voedselvoorziening.
 4. Houd de Bongerd Hoog!
  In de gemeenten Beuningen, Druten, Heumen, West Maas en Waal en Wijchen hebben particulieren in het buitengebied hoogstamfruit aangeplant in het project Houd de Bongerd Hoog!
 5. Oprichting Landschapsbrigade
  Door het Erfgoedplatform Heumen is een Landschapsbrigade opgericht. In het kader van Houd de Bongerd Hoog heeft SLG een cursus hoogstamfruit aan de Landschapsbrigade gegeven, zodat zij nu zelfstandig aan de slag kunnen.

Kijk ook eens op: