Afgeronde projecten in gemeente Doetinchem

Kijk voor projecten in uitvoering of projecten die worden verwacht op de pagina van de gemeente Doetinchem. Op die pagina vindt u een compleet overzicht van onze projecten, vrijwilligersgroepen en Klompenpaden in uw gemeente.

Afgeronde projecten

  1. Oprichting Hoogstambrigade Wehlse Broeklanden
    In de gemeente Doetinchem hebben we een Hoogstambrigade opgericht. Eigenaren van een hoogstamboomgaard of andere geïnteresseerden hebben een meerdaagse cursus hoogstamfruit snoeien gekregen. Na de uitgebreide cursus zijn de vrijwilligers zelfstandig aan de slag gegaan. De leden snoeien gezamenlijk elkaars bomen of hoogstambomen die aan hun lot zijn overgelaten. De hoogstambrigade leent bij ons een speciale gereedschapskar met geselecteerd gereedschap. Alle hoogstambrigades in Gelderland krijgen nascholing en komen op ons initiatief samen voor uitwisseling en inspiratie.
  2. Oprichting Zwerfafvalbrigades
    Een Zwerfafvalbrigade is een groep vrijwilligers die op regelmatige basis zwerfafval opruimt in de eigen omgeving. Het beoogde resultaat: het Gelderse landschap schoner, mooier en aantrekkelijker voor iedereen! In de gemeente Doetinchem zijn, met de nieuwe Zwerfafvalbrigade in Wehl, inmiddels 5 Zwerfafvalbrigades actief. Kijk hier voor een overzicht.
  3. Bijenwerkdag tijdens NLdoet
    Tijdens NLdoet hebben vrijwilligers in Natuurspeelpark De Greephorst een robuuste bijenhaag aangeplant met inheemse bomen en struiken, zoals wilde appel, boswilg en kale struweelhaag.

Kijk ook eens op: