Afgeronde projecten in gemeente Bronckhorst

Kijk voor projecten in uitvoering of projecten die worden verwacht op de pagina van de gemeente Bronckhorst. Op die pagina vindt u een compleet overzicht van onze projecten, vrijwilligersgroepen en Klompenpaden in uw gemeente.

Afgeronde projecten

 1. Levend Landschap Vierakker
  Het proces Levend Landschap Vierakker is gestart in het najaar van 2018. Klik hier voor meer informatie over Levend Landschap.
 2. Oprichting Landgoedwerkgroep ’t Meenink
  Het organiseren van het onderhoud van particuliere landgoederen is een grote uitdaging. Via de oprichting van Landgoed- en Buitenplaatswerkgroepen ontwikkelen we een duurzame manier de instandhouding van het karakteristieke landschap op landgoederen. Samen met landgoedeigenaren hebben we landgoedwerkgroep ‘t Meenink opgericht. Landgoed ’t Meenink is een verborgen pareltje in het landschap, pal naast Hengelo met een monumentale buitenplaats, park, bos, een oude boomgaard, weides en lanen.
 3. Vierakker vergroent
  ANV ’t Onderholt en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) gaan – op verzoek van de Gemeente Bronckhorst – boeren, burgers en buitenlui informeren over de mogelijkheden om inheemse (fruit)bomen en struiken aan te planten op eigen grond.
 4. Cursus patrijzen tellen voor vrijwilligers
  Patrijzen zien we steeds minder op de akkers. Gelukkig zijn er allerlei initiatieven om deze prachtige akkervogel te helpen, bijvoorbeeld door het aanleggen van kruidenrijke akkerranden. Zo bieden grondeigenaren deze vogels broedgelegenheid, dekking en voedsel. Nu is de vraag, hoe patrijzen daarvan profiteren. Daarom hebben we in het voorjaar 2018 vrijwilligers opgeleid om de patrijs in het veld monitoren ofwel tellen.

Kijk ook eens op: