Afgeronde projecten in gemeente Apeldoorn

Kijk voor projecten in uitvoering of projecten die worden verwacht op de pagina van de gemeente Apeldoorn. Op die pagina vindt u een compleet overzicht van onze projecten, vrijwilligersgroepen en Klompenpaden in uw gemeente.

Afgeronde projecten

 1. Kwaliteitsimpuls landschap Wenum-Wiesel
  Het beplantingsproject Kwaliteitsimpuls landschap Wenum-Wiesel is afgerond. Bewoners kregen de mogelijkheid inheemse bomen en struiken aan te schaffen om hun erf/terrein landschappelijk aantrekkelijker te maken. Ook was er de mogelijkheid om achterstallig onderhoud aan te pakken.
 2. Beleidsuitvoering ondersteuning Landschapsregeling 2019-2023
  Wij ondersteunden en adviseerden de gemeente Apeldoorn met hun beleidsuitvoering voor de nieuwe Landschapsregeling.
 3. Onderhoudsbeurt grafheuvels
  We organiseerden een werkdag voor het onderhouden van grafheuvels door takken, jonge bomen en struiken te verwijderen. De wortels van bomen en struiken verstoren namelijk de archeologische sporen onder onze voeten. Vooraf was er een toelichting over het beheer van dit bijzondere erfgoed en het ontstaan ervan.
 4. Kwaliteitsimpuls landschap Beemte Broekland
  Zie hierboven voor een omschrijving van een kwaliteitsimpuls landschap.
 5. Oprichting Zwerfafvalbrigades
  Een Zwerfafvalbrigade is een groep vrijwilligers die op regelmatige basis zwerfafval opruimt in de eigen omgeving. SLG faciliteert met hesjes, knijpers en vuilniszakken, organiseert afspraken met de gemeente over het afhalen van de zakken opgehaald zwerfafval en zorgt voor een handige whatsapp-groep voor de vrijwilligers. Het beoogde resultaat is dat het Gelderse landschap schoner, mooier en aantrekkelijker wordt voor iedereen! In de gemeente Apeldoorn is in het najaar van 2017 gestart met de oprichting van de Zwerfafvalbrigade Wenum Wiesel. Kijk voor een overzicht van de zwerfafvalbrigades.

Kijk ook eens op: