Help mee en zet Neder-Betuwe in het groen

hoogstamfruit

Bewoners in het buitengebied van Neder-Betuwe kunnen meedoen aan een mooie actie voor meer struiken en bomen, zoals hoogstamfruitbomen. Zij ontvangen een gratis beplantingsadvies en een aantrekkelijke korting op de aanschaf van bomen en struiken. Met deze actie willen de gemeente Neder-Betuwe en Stichting Landschapsbeheer Gelderland samen met bewoners het karakteristieke Betuwse landschap versterken en de biodiversiteit vergroten.

Plan van adviseur

Een adviseur van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) komt na aanmelding op erfbezoek om te kijken welke bomen en struiken geschikt zijn en maakt samen met de eigenaar een beplantingsplan. Naast een uitgewerkt plan ontvangen deelnemers ook een aanbieding voor betaalbare aanschaf van beplanting om het erf aantrekkelijker te maken. Wie meer wil doen – voor meer vlinders, vogels en wilde bijen op eigen terrein – kan een gratis biodiversiteitsplan erbij krijgen en met aantrekkelijke korting inheemse beplanting en zaaigoed aanschaffen.

Versterking Betuws landschap en biodiversiteit

Hoogstamboomgaarden zijn karakteristiek voor de Betuwe en ze zijn belangrijk voor veel dieren, zoals steenuilen en bijen. Helaas zijn veel van deze boomgaarden verdwenen. Versterking van het landschap en de biodiversiteit is hard nodig want bijen, vlinders en andere dieren hebben het moeilijk, ook in Neder-Betuwe. Gemeente Neder-Betuwe en Stichting Landschapsbeheer Gelderland helpen inwoners om hun erf zodanig te beplanten dat er meer insecten en andere dieren op af komen.

Provincie Gelderland en gemeente Neder-Betuwe financieren dit project. Het sluit aan op de doelstelling van Bij Bewust Betuwe (zie http://bijbewustbetuwe.nl).

Beplantingsplan Neder-Betuwe

Hiermee meldt u zich vrijblijvend aan voor een erfbezoek voor het maken van een beplantingsplan. De velden met een * zijn verplicht.
  • Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. U kunt zich op ieder moment weer afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant

Help vogels en plant een vogelbosje met bessen

Biodiversiteitsplan voor bewoners in het buitengebied van Doetinchem

Gerrit Zeldenrust uit Haaften uitgeroepen tot Gelderse boerenlandvogelvrijwilliger 2021

Informatiedag over ecologisch beheer in Nijkerk op 23 oktober

625 “Appeltjes van Oranje” voor de gemeente Buren

Project Poelen.nu zet poelen op de kaart

veldleeuwerik

Infoavond oprichting Akkervogelwerkgroep Bommelerwaard op 7 oktober

Maaien met de zeis_ David van Haren

Webinar insect-vriendelijk maaibeheer en praktijkdag maaien met de zeis in Nijkerk