Actie Heg en Houtwal 2015: de vlechtheg terug in het landschap

Bloesem_struweelDit jaar richten we ons met name op de aanplant van nieuwe hagen en heggen, die op termijn gelegd kunnen gaan worden: vlechtheggen. Deze actie is afgelopen. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Vlechtheggen

Boeren vlochten eeuwenlang heggen om ze dicht te houden. Daarom staan de meeste ‘kerende ‘heggen ook vol met doornstruiken zoals meidoorn en sleedoorn. Het vlechten komt neer op het inkappen, buigen en laag vastzetten van struiken zodat de heg voor lange tijd ondoordringbaar is.

 

In samenwerking met Stichting Heg en Landschap en het Fonds voor Cultuurparticipatie willen we het aanleggen van (toekomstige) vlechtheggen stimuleren. Heeft u interesse en ruimte om een mooie heg/haag te planten, dan kunt u zich  hieronder aanmelden voor deelname. Na aanmelding nemen we contact met u op, om uw aanvraag nader af te stemmen en om het beplantingsplan goed vorm te geven.  Wanneer u akkoord bent met het plan, kunt u middels het betalen van de eigen bijdrage de bestelling definitief plaatsen. Aanmelden is niet meer mogelijk

workshop vlechtheggenKosten

Het plantsoen (autochtoon) kost € 0,50 per stuk, maat 60-80 cm.

Uitdeeldag

Tijdens de uitdeeldag op zaterdag 12 december 2015 kunt u, op een nog nader te bepalen centrale locatie in Gelderland, uw plantsoen ophalen. Uiteraard ontvangt u ook informatie over hoe aan te planten en hoe het beheer en onderhoud gedaan moet worden.

Meer informatie:

Duik in het landschap
Brochure Maak je erf goed

Instructiefilms met Jaap en Lex over aanleg en beheer
Inlegvel knip- en scheerheg
Inlegvel struweelhaag of vrij uitgroeiende haag

17154npllogo_2010_rgb300_jpg logo_heg_en_landschap.jpgPrintDeze actie wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Heg en Landschap, de Nationale Postcode Loterij en het Fonds voor cultuurparticipatie.

 

 

 

Kijk ook eens op: