Actie “Bomen voor Koeien” tot eind dit jaar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De actie “Bomen voor koeien” loopt nog tot eind dit jaar. We zijn op zoek naar boeren en hobbyboeren die hun vee (koeien, schapen, paarden en varkens) beschutting in de vorm van gratis bosplantsoen en bomen willen geven.

Beschutting voor zon, regen en wind; dieren zijn er net zo blij mee als mensen.
Wij zoeken voor de actie “Bomen voor koeien” boeren en hobbyboeren in de Achterhoek die minimaal  200 stuks bosplantsoen (staat gelijk aan 50 m haag) en eventueel 4 bomen willen aanplanten.

In totaal geven we tot het einde van 2008 1000 stuks bosplantsoen en 12 boompjes weg.
Er is een grote keuze uit soorten voor het bosplantsoen. U kunt kiezen voor bekende soorten als Beuk, Egelantier of Gelderse roos, maar ook uit wat minder voorkomende soorten als Amandelwilg, mispel of koraalmeidoorn.

De spelregels om mee te kunnen doen zijn simpel;
– U heeft ruimte voor 200 stuks bosplantsoen en eventueel 4 boompjes;
– De planten en bomen worden zo aangeplant dat het vee er baat bij heeft;
– Na aanmelding komt een medewerker Landschapsbeheer Gelderland langs om met u te bekijken of de locatie geschikt is en welke soorten gewenst zijn;

Daarna bestelt Landschapsbeheer Gelderland het plantmateriaal en tekent u na aanplant een eenvoudige overeenkomst dat u goed voor de struiken en bomen zult zorgen.

Kijk ook eens op de site van Bomen voor Koeien. Als particulier kunt u ook een certificaat kopen waarvoor een boom wordt geplant.