Actie aanplant hoogstamfruitbomen

hoogstamfruit

Hoogstamfruitboomgaarden zijn kenmerkende landschapselementen in Gelderland. Van oudsher stond er bij elke boerderij wel een boomgaard. Veel van deze boomgaarden zijn verdwenen, maar er bestaan nog altijd historische boomgaarden die o.a. door vrijwilligers worden behouden. Daarnaast zetten vrijwilligers zich ook in voor de aanplant van nieuwe hoogstamboomgaarden.

Weet jij een mooie locatie voor de aanplant van hoogstamfruit? Met deze actie kan je hoogstamfruitbomen tegen een gereduceerd tarief aanschaffen. Het is de bedoeling dat je als vrijwilligersgroep de grondeigenaar helpt met de aanplant en het onderhoud van deze fruitbomen.
Met deze actie hopen wij samen met vrijwilligers een bijdrage te leveren aan het behoud en herstel van de prachtige hoogstamboomgaarden!

Voorwaarden voor deelname:

 • De eigen bijdrage betreft €10,- per boom. Hiervoor ontvang je één fruitboom in de maat 8-10 cm stamomtrek, en een boompaal met boomtouw om te bevestigen.
 • Voor het betalen van de eigen bijdrage ontvang je een factuur.
 • Per vrijwilligersgroep kan je minimaal 5 fruitbomen en maximaal 25 fruitbomen aanschaffen via deze actie.
 • De coördinator van de vrijwilligersgroep bestelt de fruitbomen.
 • De vrijwilligersgroep verzorgt jaarlijks de snoei van de hoogstamfruitbomen om zo te zorgen voor een langdurige instandhouding.
 • Waar en wanneer de levering van de fruitbomen plaatsvindt is op dit moment nog niet bekend, daarover word je later nog geïnformeerd.
 • Hoogstamfruitbomen hebben ruimte nodig bij het groeien, hanteer daarom de volgende minimale plantafstanden: appels 10 meter uit elkaar, peren en kersen 8 meter uit elkaar en pruimen 6 meter uit elkaar.
 • De rassen zijn te kiezen uit de lijsten met fruitrassen voor zandgrond of fruitrassen voor kleigrond. De kans bestaat dat de kweker op het moment van bestellen niet meer alle rassen op voorraad heeft, in dat geval ontvang je een alternatief.
 • Op = op. Totaal zijn er 300 fruitbomen beschikbaar.

Aanmelden is mogelijk tot 15 oktober

Aanmeldingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst.

Actie aanplant hoogstamfruitbomen

Met dit formulier geeft u aan geïnteresseerd te zijn in de actie aanplant hoogstamfruitbomen. De velden met * zijn verplicht.
 • Geef onderstaand aan welke rassen je wilt bestellen en hoeveel stuks per ras (voorbeeld: 3x Groninger kroon, 2x schone van Boskoop). De rassen kun je vinden op de lijst met fruitrassen voor zandgrond en de lijst met fruitrassen voor kleigrond.
  RasAantal