Aan de slag in het landschap van De Glind en Achterveld

Afgelopen jaar hebben zo’n 20 bewoners de cursus ‘Alles van het landschap De Glind en Achterveld’ gevolgd. In vier theorieavonden en vijf praktijkdagen leerden ze alles over historie, ecologie, aanleg en beheer van het landschap in hun omgeving. Op dinsdagavond 11 september is er een slotbijeenkomst voor alle cursisten en overige belangstellenden. Aan de orde komen vragen als hoe gaan we nu verder? Hoe kunnen we actief bijdragen aan het landschapsbeheer? Wie wil aan de slag in een landschapsbeheergroep om het buitengebied te onderhouden? Iedereen is van harte welkom, ook als je de cursus niet hebt gevolgd. De bijeenkomst vindt plaats om 20.00 uur in de ontvangstruimte van Folda, Boshuisweg 13A, 3794 MX De Glind. Inloop is vanaf 19.45 uur.

Onderhoud van haag,  struweel en boomgaard

De cursus Alles van het landschap De Glind en Achterveld werd kostenloos aangeboden door de gemeente Barneveld. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) heeft de cursus verzorgd. Projectleider Martijn Grievink van SLG: “Ik hoop dat de deelnemers aan het cursusprogramma enthousiast zijn geworden over landschap en het beheer ervan. Ik hoop dat ze zelf in hun eigen leefomgeving hieraan een bijdrage willen leveren door deel uit te gaan maken van een werkgroep. Het kan bijvoorbeeld gaan om het onderhoud van een haag, een struweel, een boomgaard, een poel of knotwilgen, plaatsen nestkasten, inzaaien bermen, etc”.

Beheerplan

Op 11 september kan iedereen wensen en ideeën over het landschap naar voren brengen. We bespreken hoe we deze ideeën gezamenlijk kunnen uitvoeren. Doel is om samen een beheerplan op te stellen voor het landschap van De Glind en Achterveld met een stippenkaart en actiepuntenlijst.

De nieuwe landschapsbeheergroep zal worden ondersteund door Stichting Landschapsbeheer Gelderland met kennis en kunde en goed gereedschap.

Ook interessant

Ben jij onze vrijwillige Gelderland coördinator voor de campagne Meer Bomen Nu?

Open dag bij Bosbrigade Nunspeet op 30 oktober

Gerrit Zeldenrust uit Haaften uitgeroepen tot Gelderse boerenlandvogelvrijwilliger 2021

Informatiedag over ecologisch beheer in Nijkerk op 23 oktober

Project Poelen.nu zet poelen op de kaart

Landschapsknokker 2021 naar Albert Smit

veldleeuwerik

Infoavond oprichting Akkervogelwerkgroep Bommelerwaard op 7 oktober

Maaien met de zeis_ David van Haren

Webinar insect-vriendelijk maaibeheer en praktijkdag maaien met de zeis in Nijkerk