Steunpunt Heg en Houtwal
AddThis Social Bookmark Button
houtsingel_150x100SLG heeft een speciaal Steunpunt voor heggen en houtwallen opgezet. Dit Steunpunt hoopt door het geven van advies en steun zoveel mogelijk bestuurders en bewoners in Gelderland enthousiast te maken om een actieve bijdrage te leveren aan een hoogwaardig heggen- en houtwallenlandschap.       
Heggen en houtwallen
Heggen en houtwallen zijn oorspronkelijk door boeren aangelegd als nuttig landschapselement. Ze deden dienst als erfscheiding, wildkering en als bron voor geriefhout. Regelmatig beheer was noodzakelijk en maakte deel uit van de werkagenda van de boer. Maar de heg en houtwal hebben hun functie verloren en zijn door de jaren heen eerder een lastig landschapselement geworden. Vele kilometers heg en houtwal zijn verdwenen en de exemplaren die deze rooi hebben overleefd krijgen te maken met goedkoop en verkeerd onderhoud. Lees meer 

afbeelding_010.jpglogo_heg_en_landschap

Project: Ontwerp uw eigen haag 2013
Ook afgelopen jaar hebben we een succesvolle aanplantactie georganiseerd, in samenwerking met de Stichting Heg en landschap, die de uitdaging is aangegaan om in 2013 en 2014 100.000 bomen te planten in het kader van het wereldwijde programma Plant for the planet. Dit programma wordt financieel gesteund door de Franse Fondation Yves Rocher.  Onze actie 'Ontwerp uw eigen haag' is onderdeel van deze uitdaging en heeft geleid tot de aanplant van meer dan 15.000 stuks bosplantsoen als eenstijlige meidorn, sleedoorn, els en hazelaar. Resultaat: een fraaier landschap met meer heggen en houtwallen!

We zijn nu in overleg om u ook voor 2014 een soortgelijke actie te kunnen aanbieden. Wanneer u op de hoogte wilt blijven van de start van dergelijke acties, kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief Landschapsnieuws.

NPL
Het Steunpunt Heg en Houtwal wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.

 

Nieuwsbrief

Met onderstaand formulier kunt u zich inschrijven voor de e-mailnieuwsbrief van Landschapsbeheer Gelderland.

Hier komt module nummer één. Eventuele tekst en of andere onderdelen worden hier dan weer gegeven. En natuurlijk een plaatje om het te testen:

Elburg

En in dit geval komt module nummer twee hier. Aangevuld met tekst en of onderdelen uit een component. En natuurlijk een plaatje van een huis met koets en paarden hier onder.

landgoed_Middachten